Begeleiding

Joost van den Heuvel Rijnders

Joost van den Heuvel Rijnders (1975) begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. Hij deed en volgde vele retraites en na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde drie jaar intensief in Birma en Nepal. Hij begeleidt sinds 2005 meditatieactiviteiten waaronder korte en lange retraites in Nederland en België.

Joost is auteur van het boek ‘Terug naar de markt’ (Asoka 2017). Dit boek gaat over het integreren van de boeddhistische zienswijze in het dagelijks leven. Meer informatie over Joost: www.joost-meditatie.nl

Luister hier naar een lezing van Joost

Laura Tibben

Laura Tibben (1975) begon in 2006 met een mindfulnessopleiding en gaf enkele jaren mindfulnesstraining in Utrecht. Na haar verhuizing naar het de Achterhoek bezoekt zij sinds enkele jaren geregeld de meditatieavonden van de SIT. Laura volgde ook verdiepingscursussen en nam deel aan verschillende retraites. Zij heeft zich in de loop van de tijd toenemend verdiept in vipassana en boeddhisme. Meditatie heeft in haar leven veel goeds gebracht door keer op keer met open en vriendelijke aandacht contact te leren maken met wat er is. Dit zijn vaardigheden die zij meeneemt in haar dagelijks leven met haar gezin en in haar werk als psycholoog in het ziekenhuis.

 

Lars Lanke

Lars Lanke (1978) begon zich op zijn veertiende, gedreven door existentiële vragen, te verdiepen in het boeddhisme. Toen hij zeventien was is hij dagelijks zenmeditatie gaan beoefenen. Kort daarna is hij gedurende tien jaar regelmatig naar een zenklooster in Japan gegaan om intensief te oefenen onder leiding van zenmeester Harada Tangen. Daarnaast heeft hij zich ook verdiept in vipassana en mindfulness. Lars heeft een opleiding Maatschappelijk Werk gedaan en een master Religiewetenschappen. In het dagelijks leven is hij werkzaam als docent op de Saxion Hogeschool, waar hij een minor Spiritualiteit heeft ontwikkeld en les geeft over boeddhisme en meditatie. Meer informatie vind je op www.larslanke.nl

Luister hier naar een lezing van Lars

Bart van Haaster

Bart van Haaster (1972). “Ik ben al sinds mijn vroege jeugd geïntrigeerd door het menselijk bewustzijn. Als kind vond ik het bijvoorbeeld fascinerend dat er beelden zijn als je de ogen dicht doet, maar ook beangstigend dat je gedachten een eigen wil lijken te hebben, en verdrietig dat het zo moeilijk is om een geliefde herinnering te bewaren. Tijdens mijn filosofie studie kreeg ik veel antwoorden op mijn vragen, maar ik leerde ook dat er iets miste. Bovendien leek ik wel een pratend hoofd geworden. Als student begon ik met Tai Chi en later met Yin Yoga om mijn lichaam te ontdekken. En via diverse opleidingen kwam ik ook meer in contact met mijn diepere zelf. Tijdens mijn werk als beginnend filosofie docent leerde ik het boeddhisme beter kennen en ging ik mediteren. Door het vele oefenen kon ik eindelijk ervaren dat het bewustzijn, dat mij als kind al fascineerde en beangstigende, op een bepaalde manier helemaal niet van mij was. Die inzichten gebruik ik op het moment tijdens mijn lessen aan de Saxion Academie Mens en Maatschappij, waar ik onder andere meditatie, coaching en supervisie geef aan studenten sociaal werk.”