Begeleiding

Joost en Inzichtmeditatie Twente onderschrijven de Ethische Drieluik van de Stichting Inzichts Meditatie (SIM). Dat betekent o.a. dat het mogelijk is beroep te doen op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Voor meer info: Simsara

Joost van den Heuvel Rijnders (1975) begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. Vanaf het moment van kennismaken tot op heden ervaart Joost meditatie als een vorm van thuiskomen. De stilte, inkeer, vriendelijke en milde grondhouding, het ervaren van innerlijke ruimte zijn daarbij waardevolle aspecten. In Nederland deed hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde drie jaar intensief in Birma en Nepal.

Joost heeft eerst veel stage gelopen bij retraites bij de Nederlandse Dharma-leraren Jotika Hermsen en Frits Koster. Hij begeleidt sinds 2005 meditatieactiviteiten in Enschede en elders in het land. Waardevol in de overdracht van de oeroude leer van de Boeddha is de praktische toepassing voor de Westerse mens anno nu.

Joost is als docent boeddhistische levensbeschouwing en vipassana verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten. De motivatie voor het lesgeven komt voort uit het vertrouwen in de heilzame werking van meditatie, zowel voor de beoefenaar als voor de samenleving.
 
Als mindfulnesstrainer, spreker, docent boeddhistische levensbeschouwing werkte Joost onder andere voor Centrum voor Minfulness, Cinementaal, Universiteit Twente, Hogeschool Saxion, diverse Volksuniversiteiten, revalidatiecentrum Het Roessingh, GGNet en Rijksmuseum Twente. 
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Joost.
Beluister ook eens de Dhammtalks van Joost van retraites en doorgaande avonden in Enschede.

Joost is auteur van ‘Terug naar de markt’ (Asoka 2017). Dit boek gaat over het integreren van de boeddhistische zienswijze in het dagelijks leven.

FullSizeRender-4

Dorien Kerkhof (1974) werkt als opleidingsadviseur, trainer en intuïtief coach bij een zorgorganisatie. Ze biedt individuele coachtrajecten en geeft trainingen op gebied van communicatie, zelfsturing, samenwerking, assertiviteit, balans tussen werk en privé etc.Dorien is gecertificeerd Mindfulnesstrainer en heeft de opleiding gevolgd bij See True.

“ In 2007 ben ik met Mindfulness in aanraking gekomen. Vanaf het moment dat ik de basistraining heb gevolgd, is mijn kijk op het leven veranderd. Sindsdien heb ik me intensief met de beoefening van Mindfulness beziggehouden, onder andere door middel van vervolgopleidingen en retraites. Mindfulness heeft  er voor mij onder meer toe bijgedragen dat ik intenser ben gaan genieten van het leven, dat ik milder ben geworden voor mezelf en naar anderen en dat ik me minder snel laat meeslepen door de waan van de dag. Ook kan ik nu makkelijker omgaan met de veranderlijkheid van het leven en heb ik rust en kracht in mezelf gevonden. Inmiddels is Mindfulness echt een passie van me geworden, die ik graag wil delen met anderen.“

FullSizeRender-1

Nellie Tankink (1961) werkt als holistisch masseur en “helper-waar-dat-nodig-is”. Ze heeft brede ervaring op het gebied van begeleiding van mensen. Individueel als jongerenwerker, trajectbegeleider, coach en holistisch masseur. Groepsgewijs als voorlichter, communicatiefuctionaris en later als zzp-er in de vorm van trainer en trainingsacteur communicatie- en improvisatietechnieken en als docent drama in het basis – en voortgezet onderwijs. Rode draad in haar loopbaan is het activeren, enthousiasmeren, sturen en begeleiden van “eigen-kracht-processen”. 

“Sinds 2010 ben ik deelnemer aan de reguliere meditatieavonden, studiebijeenkomsten en retraites. Meditatie en de boeddhistische psychologie geeft aan mijn leven een waardevolle verdieping. Na ziekte en een aantal terugvallen bracht het me een nieuw soort zelfvertrouwen en leerde ik op een andere manier in het leven te staan. Ik voel me sindsdien innerlijk verrijkt en uiterlijk is mijn leven een stuk eenvoudiger geworden. Dankbaar en enthousiast gebruik ik de opgedane ervaringen en inzichten in de dagelijkse omgang met mensen en tijdens mijn huidige werkzaamheden”.

FullSizeRender-5

 

 

Contactinformatie

Voor meer informatie en opgave

Joost van den Heuvel Rijnders
tel. 053-4785970 / 06-11318224
inzichtmeditatie@outlook.com