Agenda

2020

 

Samen mediteren begint met het scheppen van veiligheid. Door goed voor jezelf te zorgen, zorgen we ook goed voor elkaar. Om die reden hebben we een onderstaande protocol gemaakt. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Dit is een momentopname en een vertaling van de huidige regels van de overheid. Die kunnen weer veranderen. Per meditatiesessie kunnen negen deelnemers meedoen. Er is geen vrije inloop mogelijk, per meditatiesessie dien je je dus aan te melden via de link uit de agenda. Lees ook om die reden onderstaande voorwaarden goed door. Dank voor je medewerking en heel graag tot ziens!

Je kan alleen deelnemen aan een meditatiebijeenkomst indien je:

  • je hiervoor hebt aangemeld via de link uit de agenda en een bevestiging van Thea hebt ontvangen dat er een plek voor je is.
  • het is belangrijk om je bijtijds af te melden wanneer je een keer niet mee kunt doen, maar wel hebt aangemeld. Iemand anders kan dan eventueel jouw plaats innemen;
  • je beide onderstaande vragen met een nee kan beantwoorden:
  1. Heb jij of heeft iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad.
  2. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, (neus)verkoudheid, niezen,
        keelpijn, smaak- en reukverlies, kortademigheid of benauwdheidsklachten?
  • je constructief opstelt t.a.v. het protocol zoals we dat buiten bij de ingang voorafgaand aan de sessie aan je zullen voorleggen. Indien tijdens de sessie coronasymptomen opkomen zijn wij verplicht je weg te sturen.
  • je op tijd bent, de deur gaat om 19.30 op slot. Gelieve rond 19.15 komen.
  • je akkoord gaat met de meldplicht: Door deel te nemen aan een activiteit van SIT ben je verplicht om, indien bij jou binnen 2 weken nadat je bij SIT geweest bent COVID-19 wordt vastgesteld, dit bij ons te melden. Wij zijn op onze beurt verplicht om dit aan alle andere deelnemers die hier geweest zijn ook te melden.

Heb je algemene vragen over de organisatie van deze avonden dan kun je deze mailen naar Thea 📧

 

17 augustus: Doorgaande meditatieavond, met meditatie en een Dhamma-lezing van Joost met als thema ‘De twee vleugels van het boeddhisme: compassie en wijsheid. Deel 1’. Van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

24 augustus: Doorgaande meditatieavond, met begeleiding van Nellie, van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

31 augustus: Doorgaande meditatieavond, met begeleiding van Joost, van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

2 september: Starten Leren Mediteren, 6 x op woensdagavond, van 19.30-21.30, o.l.v. Nellie Tankink. Andere data zijn: 9/9, 16/9, 23/9, 30/9 en 7/10. Kijk bij het Cursusaanbod voor meer info. 

7 september: Doorgaande meditatieavond, zonder begeleiding, gastheer is Bart. Tijdens deze avond beoefenen we zit- en loopmeditatie in stilte. De gastheer geeft soms een kleine aanwijzing of reminder en luidt het belletje die de verandering van oefening aangeeft. Na afloop drinken we thee. Van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

8 september: Start Oefengroep Insight Dialogue. Tijd: 14.00-16.00. Voor deelname aan deze groep is ervaring met (Vipassana-)meditatie vereist en kennismaking d.m.v. een oefendag Insight Dialogue gewenst. Info en overleg voor deelname: Marian Rupert 📞 0657341519 📧

14 september: Doorgaande meditatieavond, met meditatie en een Dhamma-lezing van Joost met als thema ‘De twee vleugels van het boeddhisme: compassie en wijsheid. Deel 2’. Van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

21 september: Doorgaande meditatieavond, met begeleiding van Nellie, van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

27 september: Verdiepingsochtend, o.l.v. Joost. Thema: ‘Vaardig spreken’. Mindful communiceren is misschien wel een van de grootste uitdagingen van de oefening. De Boeddha gaf hier heldere en gestructureerde adviezen voor. Tijdens deze ochtend verkennen we de theorie en de praktijk. Tijden: 10.00 – 12.30. Kosten: 10 euro. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

28 september: Doorgaande meditatieavond, met begeleiding van Joost. Van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

5 oktober: Doorgaande meditatieavond, zonder begeleiding, gastheer is Bart. Tijdens deze avond beoefenen we zit- en loopmeditatie in stilte. De gastheer geeft soms een kleine aanwijzing of reminder en luidt het belletje die de verandering van oefening aangeeft. Na afloop drinken we thee. Van 19.30 tot 21.30. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Aarzel vooral niet om voor meerdere avonden in te schrijven. Na aanmelding ontvang je een mail van Thea.

12 oktober (schoolvakantie): geen meditatie

13 oktober: Oefengroep Insight Dialogue. Tijd: 14.00-16.00. Voor deelname aan deze groep is ervaring met (Vipassana-)meditatie vereist en kennismaking d.m.v. een oefendag Insight Dialogue gewenst. Info en overleg voor deelname: Marian Rupert 📞 0657341519  📧

20 oktober: Start Basiscursus Insight Dialogue. 6 x op dinsdagavond van 19.30- 21.30. Andere data: 27/10, 3/11, 10/11, 17/11, 24/11. Kijk bij het Cursusaanbod voor meer info. 

1 november: Verdiepingsochtend, o.l.v. Nellie. Thema: ‘Omgaan met twijfel’. Tijden: 10.00 – 12.30. Kosten: 10 euro. Er is dus geen vrije inloop. Inschrijven via dit formulier. Na aanmelding ontvang je een mail van Joost. 

10 november: Oefengroep Insight Dialogue. Tijd: 14.00-16.00. Voor deelname aan deze groep is ervaring met (Vipassana-)meditatie vereist en kennismaking d.m.v. een oefendag Insight Dialogue gewenst. Info en overleg voor deelname: Marian Rupert 📞 0657341519  📧

8 december: Oefengroep Insight Dialogue. Tijd: 14.00-16.00. Voor deelname aan deze groep is ervaring met (Vipassana-)meditatie vereist en kennismaking d.m.v. een oefendag Insight Dialogue gewenst. Info en overleg voor deelname: Marian Rupert 📞 0657341519  📧